Maten van de grote koekdoos/schotels…en vorm ovale schalen

Hans vroeg zich vorige week af hoe het zat met de maten van de grote koekdoos (blz 30 van het laatste LL boekje):  Volgens de ‘officiele’ gegevens uit dit boekje zijn de maten voor de doos:25x9x9 cm en het deksel:27x11x6 cm. Echter de maten van hun koekdoos zijn: koekdoos: 27×12,2×8,5 (lxbxh) alles aan de bovenzijde gemeten en deksel: 29×14,3×6.

En ondertussen heb ik de mijne opgemeten en ik kwam uit op: doos: 27x12x8.5 cm en het deksel 28×13.5×7 cm Dus vrijwel indentiek.
De vraag rees of er toch mogelijk toch nog een grotere maat koekdoos zou kunnen bestaan…? Of hebben wij net iets anders gemeten ?
Verder hadden we die dag een discussie over de spiegel (of ziel) en de vleug van de schotels van voornamelijk de rechte kopjes vanaf blz 112. Bij een volgende druk zou het prettig zijn om ook de schotels goed op foto te hebben. En wel voornamelijk omdat de spiegel van alle schotels van ca 13 cm diameter toch aardig kunnen verschillen. Mogelijk kan in het boekje ook worden aangevuld hoeveel cm diameter de spiegel van de schotel is bij welk kopje.
*******************************************************************************
Er blijken ook 2 verschillende vormen van de onderkant van ovale schalen (resp 40 en 36 cm resp blz 89 en 88 van het LL boekje) te bestaan:
ovaal 40,4 - 28,4 ovaal klein 36 - 25,5.JPG

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, research. Bookmark de permalink .

Een reactie op Maten van de grote koekdoos/schotels…en vorm ovale schalen

 1. annelies zegt:

  hallo Irene,
  heb 2 ovale schalen; ben momenteel niet thuis; maar zal dinsdag even kijken, een foto maken en een berichtje sturen. maar volgens mij is het de afbeelding links.
   
  groetjes,
  anne-lies de vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s