Scherven en geluk : Museum Princessehof in Leeuwarden

Hans V attendeerde me al eerder op deze komende tentoonstelling in het Princessehof:  http://www.princessehof.nl/:
Bijenkorf-achtige drukte in het Princessehof.21 februari 2009

In het weekeinde van 21 en 22 februari is het een komen en gaan in het Princessehof. Tientallen bezoekers brengen dan hun servies voor de tentoonstelling Scherven & Geluk die op paaszaterdag van start gaat. Scherven en Geluk is dé manifestatie over huwelijksserviezen in Nederland. Vier feestelijk ingerichte zalen zullen gevuld zijn met honderden serviezen, serviezen die iets vertellen over de Nederlandse smaak van nu en in de vorige eeuw. Getoond worden ‘klassiekers’ en ‘bestsellers’, serviezen van BN-ers en die van het Koninklijk Huis.
De hele manifestatie kan alleen plaatsvinden dankzij de medewerking en inbreng van honderden Nederlanders. Serviezen, gekregen of zelf uitgezocht, voor hoogtijdagen of alleen voor in de kast. Klassiek, romantisch of modern. Honderden serviezen zullen de voordeur van het museum passeren en daarvoor alleen al zijn drie volle weekeinden gereserveerd!

Ik heb er ook wel aan gedacht om me op tegeven, maar mijn eigen LL servies is geen huwelijks servies. Jim, die gisteren bij me was heeft zich WEL opgegeven en hij vertelde me dat ze laatst uitgebreide filmopnames zijn komen maken van zijn LL servies !

Dit bericht werd geplaatst in tentoonstelling/museum/veiling, van medeverzamelaar. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s