Ik kocht vandaag nog een zootje ongeregeld….

Fietsend door Groningen en in een etalage van een winkel waar ik het niet verwachtte, zag ik vanuit mijn ooghoek wat blauw servies.
Dat was even het afstappen waard want het bleek een partijtje Lange Lijs. Het geheel was best aangenaam geprijsd… maar de conditie was navenant zeer matig.
Wat theepotten/chocoladekan zonder deksel/ wat kop en schotels en ook een theelichtje dat zeer waarschijnlijk zwaar weer had meegemaakt. Doch IN het lichtje een gaaf testje…hoe is het mogelijk ? Het was dat ik afgelopen weekend op de Verzamelbeurs een LL theelichtje 10 cm had gezien (dus de kleine van de 2 !)…..anders had ik er geheel overheen gekeken….dus jawel hij was het ! Hij is vreemder van vorm (hij heeft meer ‘taille’) dan het normale theelichtje links.
Ik heb ze even naast elkaar gezet en het grootste verschil is toch de lagere rand plus de kleinere greepjes opzij (die net onder de bovenrand blijven van bovenaf gezien). Ook de smallere taille van 30 cm tov  34 cm, net onder de greepjes gemeten
Enfin…ik moet toch nog naar restaurateur Hanne met wat servies, dus eens kijken of zij er nog wat moois van kan maken.
25-4: Hanne zag de restauratie wel zitten dus ik hoop met een mooi lichtje weer thuis te komen.  
5-5: Gelukt…zie onderstaande foto !

 
 
 

 
 
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, nieuwe aankoop, research, restauratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s