Wat is nu het oudste LL servies ?

Algemeen wordt aangenomen dat het ronde LL servies het oudste van de 3 LL serviezen is. Maar ik had daar toch een beetje wat twijfels over, omdat het zgn 3de LL servies het meest op het chinese LL lijkt. Het zou daarom volgens mij logisch zijn dat het 3de servies het eerste door Mosa werd gekopieerd. Met daarna volgende de iets andere modellen LL serviezen: het ronde en het kantige model.
Ik had het er gisteren even kort met Rob over op de serviesbeurs. Hij dacht van niet en als Mosa kenner gaf hij mij de suggestie om nog even het Pollingboekje met stempels erop na te slaan. Ik maakte daarnet onderstaande foto van de Mosa stempels en eigenlijk toen pas viel me stempel 621 op (vanaf 1895). Dit merkje zie je vaak onder het ronde servies, en Victor omschrijft het in het LL boekje als: Merkje dat lijkt op een L of F (chinese yu teken). Stempel 622 is vaak te vinden onder het kantige en 3de servies en werd vanaf 1910 gebruikt.
Dus daar gaat mijn theorie….! 🙂 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, chinees LL servies, merkteken/blindstempel, research, van medeverzamelaar. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s