Lijs in het Zeeuwsche….

Ik had wat op MP gekocht en ik zei tegen de verkoopster dat ik het wel op een woensdag zou komen ophalen vanwege de wekelijkse vlooienmarkt in dat toeristen stadje. Dus stond ik vanmorgen om half 10 in starthouding voor die ingang !
Ik zag wel wat Lijs met geplakte dekseltjes en een botervloot met een mini lijntje dus dat liet ik staan. Maar verderop toch 3 Lijzen bekers: 1×10 en 2×9 cm. YESS !
 
Later liep ik het stadje nog even in en kwam (‘natuurlijk’) wat antiekzaakjes tegen. In de 1ste winkel vroeg ik naar LL servies en neen dat had ze niet, doch ja ze had nog wel wat groen LL emaille op de zolder staan. Groen LL ?( Zou Jac daar ook bezig geweest zijn ?) Dus ja dat wilde ik wel even zien als het kon. Ja hoor dat kon maar of ik even later terug wilde komen, want het moest even opgezocht worden.
Even later had ze ook nog wat blauwer emaille, wat driftig werd afgestoft, en inderdaad als je het naast elkaar zag leken 2 delen links groener dan het rechter potje. Helaas op de gemaakte foto hieronder niet zo goed te zien.
Maar ik hield mijn twijfels of het inderdaad groen emaillen Lijs zou zijn. Ik bleef een vermoeden houden dat de groene delen meer dan gemiddeld verkleurd zouden kunnen zijn.
In mijn eigen kast vond ik ook nog een groener suikerpotje dan een blauw roomkannetje. Maar dat was mezelf nooit zo opgevallen.
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, emaille/blik, markten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s