Nieuwe PEER ?

Ik ontving bijgevoegde foto’s van 2 iets verschillende peervormige thee-koffiekannen.
De nieuwe Peer links zou iets smaller zijn en de bovenopening lijkt iets anders: er is een extra richel waar het deksel op kan liggen. Op de foto lijkt de pot rechts met een blauwe zweem. Mijn eigen pot is ook van het rechtse model maar heeft geen blauwe zweem.
Of het een nieuw item blijkt te zijn, valt zo nog niet zeggen.
Het doet me denken aan de 2 verschillende chocoladepotten met idem openingen. Zie ook op 28/1/2009.
 
Ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar het bijbehorende deksel. Wie heeft een ander model dan de mijne ?:

25/2 Bunnik: Deze PEER bleek aan iedere zijde 3.5 beeldvlakken te hebben in tegenstelling met de andere pot die er 4 heeft. Het was jammer dat ik mijn eigen pot niet bij de hand had.
Ik kon hem opmeten: de hoogte blijk ik niet genoteerd te hebben maar ik geloof dat hij ook 17 cm was. De hoogte van de tuit was 17 cm (1 cm korter) en de omtrek op het breedste gedeelte NET onder de tuit en hengsel was 41.5 cm. Mijn eigen PEER meet daar 45 cm.
Het deksel bleek inderdaad anders van vorm en die maten waren: H 5.5 cm en diameter 8 cm en de diameter van de binnenrand was 4.5 cm. Eigenlijk is dat wel logisch want hij moest passen in een kleinere opening. Het deksel rammelde wat in de pot maw hij was niet precies pas. Het deksel had een gaatje ! (wie heeft dat ook ? want de mijne heeft dat niet) De diameter van de bovenopening ben ik vergeten te meten maar de mijne is ca 7 cm.
 
Het deksel deed me opeens denken aan de deksels van de dekselvazen. Ik zal later kijken of ik daar nog wat van terug vind.
Ik zal ook nog eens de maten van de idem pot van het 4de Ll servies navragen.

Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, van medeverzamelaar. Bookmark de permalink .