Op visite bij een medeverzamelaar

Ik was vandaag bij medeverzamelaar V om oa wat chinese schotels op te halen waarvan de overdracht steeds maar niet lukte. Thuisgekomen heb ik ze naast een eigen schotel (links) met blauwe Lijzen gelegd en ze bleken vrijwel identiek.
DSC00190 DSC00183
Het gesprek kwam ook op zijn 2 maten kandijpotten. In het LL boekje worden 2 maten opgegeven van 8,5 en 10 cm hoog. Zijn eigen 2 potten scheelden onderling ca 0.5 cm op allerlei punten. Ik vermoed dat ze hetzelfde zijn.
Wel bleek onder de grootste pot het blindnummer 1411 (ca 1912) te staan. Thuis keek ik in de Moulen lijsten en dat klopt want dat wordt omschreven als een *China suikerpot* Wel was eerder het nummer 1412 bekend voor een kandijpot en die staat omschreven als *China suikerpot 1*. Bij deze nummers 1411 en 1412 staan ook China koffiekannen nummer 5. Het lijkt erop dat er dan een zelfde mal gebruikt zou kunnen zijn. Nummer 5 zou de kleinste (thee)pot zijn (voor zover bekend) maar scheelt in de maat met deze kandijpotten
Spontaan werd vanmiddag geopperd dat ze er gewoon of een tuit en oor aangezet hebben, of gewoon 2 oren. Tja wie zal het zeggen ?
Vraag: wie heeft er ook een kandijpot met een blindnummer ?

Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, research, wie helpt ?. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s