Veiling met Lange Lijs aankoop

Het zal al net in het euro tijdperk geweest zijn want de prijs was E 195. In die tijd kocht ik nog wel eens een leuk partijtje LL op en ik vatte het plan op om ook eens wat vaker bij een veilingbedrijf te gaan kijken…en mogelijk te kopen.
Op een kijkdag bij een veilingbedrijf in de regio zag ik een rond LL koffie/theeservies staan met veel kop en schotels en met verder weinig bijzondere items. Doch ook wel met een mooi dienblad en kijk……dat laatste was toendertijd een heel ‘interessant’ item. Het servies zag er piekfijn uit en dus deed ik een schriftelijk bod. Na enkele dagen kreeg ik het bericht dat ik het servies inderdaad kon kopen en reed ik blij naar het veilingbedrijf terug om op te halen.
Het LL servies werd voor me klaargezet en na betaling zou ik het mogen inpakken en meenemen. Voor mijn gevoel was het servies wat ik zag staan niet compleet en ik vroeg waar het dienblad was. Neen mevrouw, er zit geen dienblad bij want dat was een ander lotnummer.(%#}$*£¥) !
Wat bleek: alle Lijs had samen weliswaar in 1 vitrine bij elkaar gestaan doch in de catalogus stond het niet bij elkaar. Ik wist niet beter dat het 1 partij was en had het op de kijkdag ook niet opgemerkt. Daarna ben ik even niet zo netjes geweest toen ik mijn ongenoegen heb laten merken. Ik bleek voor die E 195 alleen een eenvoudig koffie/thee servies te hebben gekocht. Het was een leermoment maar een heel duur leermoment. Maar mijn aanschafkosten heb ik er gelukkig (in die tijd) daarna nog wel uitgehaald.
Edit 25/8/14: Dit doet me nu denken aan een andere LL veiling aankoop: Een partijtje met oa een (weet ik heel zeker compleet) rond theebusje. Toen ik het stel kwam ophalen zat er geen deksel meer op het theebusje. Ik denk dat het op de kijkdag ‘van de tafel was gevallen’. Protest hielp in zoverre nauwelijks en ja ik kon nog wel E 5 terugkrijgen….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s