Thee drinken uit de schotel

Iemand schreef me: de schotels met hoge oplopende rand onder kopjes, dat was toch om de thee in te gieten en te laten afkoelen om sneller te kunnen drinken ?
Ik heb het even gegoogeld en las:
‘De eerste theekopjes waren eigenlijk kleine kommetjes zonder oor. In de tweede helft van de 18e eeuw kwamen er pas kopjes met oor. Schoteltjes waren oorspronkelijk bedoeld om de thee in te schenken en af te laten koelen; men dronk dus uit de schotel en niet uit het kopje.’
En ik denk: is dat de reden dat de schotel van de grote LL theekop (ook wel de soepkop genoemd) zo’n vreemde niet passende doch wel vrijwel zeker wel authentieke schotel heeft van 15 cm ?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, research. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s