Regout Lange Lijs beker, deel 2

Oh..oh !
Ik werd een paar dagen geleden gemaild door een verzamelaar die het ook over Lange Lijs bekers had…van Regout. Hij stuurde wat matige foto’s mee van een duitse Regout catalogus uit 1925 en ja daar zijn de bekers (ik denk maat 9 en 10 cm) te zien, maar meer en betere foto’s had hij niet helaas. Ik beraad me verder.
Edit 5/2/18: Via een oproep op Internet lijkt de catalogus te zijn gevonden en mogelijk kan hij worden herdrukt. Hierbij de onderkant van de foto van de Regout beker met datum 3 aug 09, zie ook bericht 22 juni 2016. Er staat 206 vermeld, maar is dat nu patroon, model of decor ? Het is nummer I, wat betekent het cijfer daaronder ? Wat staat er rechts ?
Edit 10/2/18: nav een oproep op Fcebook met onderstaande foto leverde dit het volgende op: “Dank iedereen voor de inbreng en suggesties en dat hielp me wel wat verder. Zelf denk ik ook aan een proefmodel, de datum lijkt duidelijk, model (decor ? patroon ?) 206 ook, rechts suggestie voor de kleur ook want die is inderdaad (donker ? kleur 6 ?) blauw. Maat nummer 1 klopte ook want het is een 10 cm cm hoge melkbeker van Regout Lange Lijs en in de prijscourant oa 1912 komen inderdaad bekers van 9 en 10 cm voor.”

De vraag blijft voor mij: van welke fabriek was ooit het decornummer 206 ?
We wachten de nieuw ontdekte Regout prijscourant af.

IMG_3584

Dit bericht werd geplaatst in (decor 206) rond LL servies, research. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s