Regout tafelservies Lange Lijs ?

Naar aanleiding van een opmerking vanmiddag op de MA Facebook groep, las ik hier op mijn Blog opnieuw mijn topic van 6 december 2013 met wat informatie over Regout en SCM catalogussen door. Ik las daar ergens bij Regout bemerkingen het volgende:
“-Ik kom decor 206 tegen. Maar bij nazoeken heeft dat niets met LL te maken-“
Ik weet meer waarom ik dat daar toen schreef maar iets was me zeker opgevallen, maar het zou toch geen LL zijn. Dat kan natuurlijk.
Het intrigeerde mij wel en daarna pakte ik de Regout catalogus 1885 nog eens erbij (uitgave VMA) en las die minitieus door. Ja op blz 17 kwam ik inderdaad weer die bekers decor 206 tegen. Dus die bekers met dat decor zouden dan zeker van 1885 tot in ieder geval 1912 in het assortiment gezeten moeten hebben
Ik las vol verbazing verder want wat kwam ik tegen op blz 54 ? Een 67 delig tafelservies Limoges model Feston, te koop voor 12 personen in diverse decors en ook in decor 206 voor de prijs van F 21 !
Als er dus 1 Regout beker decor 206 bestaat dan zou er dus ook een geheel tafelservies decor Lange Lijs moeten hebben bestaan. Die ene LL beker wil ik nog best aannemen maar een geheel aardewerk servies met LL decor (waar bovendien nog nooit melding van is gemaakt) kan er bij mij dus echt niet in.
Of maakte Regout in 1885 ook al porselein ?
BF5BF764-846D-4F0E-9B85-D1D81E3293A6

Dit bericht werd geplaatst in diverse onderwerpen, research, vma. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s