De ‘chinezen’ kasten…..

De oplettende Lijs spotter op Marktplaats zal gezien hebben dat ik af en toe wat chinees LL te koop heb aangeboden. Er wordt gedacht aan de toekomst en ook onder het motto van ‘ontzamelen’.

Wegens het ‘polder overlegprincipe’ heb ik dit enkele maanden geleden maar eens aan de Lijzen dames voorgelegd. Nou dat had ik beter anders kunnen doen want de pleuris brak opnieuw uit, zogezegd. Ik heb moeten praten als Brugman en heb termen gebruikt als: inspraak, zorgmodel en je horizon verbreden. Er werd flink door elkaar heen gekakeld en er werden wat traantjes weggepinkt.
Ze moesten er eerst even een nachtje overslapen want ze dachten aan een stemming hierover. Okee daar kon ik wel inkomen. Wat ze niet hadden bedacht dat mijn slaapkamer naast de huiskamer ligt en ze s’nachts niet al te zacht aan het kletsen waren. Maar ik kon niet alles horen dus ik sloop de gang in om het beter te horen. Dat bleek weer niet zo handig van me want ik vergat het licht uit te doen en ze hielden gealarmeerd subiet allemaal hun mond.
De volgende morgen bleek de stemming niet nodig want een aardig aantal dames zag het toch wel zitten om naar het Noorden te ‘emigreren’. Ondertussen zijn ze daar aangekomen en hebben me een paar weken geleden laten weten een goed tehuis gevonden te hebben

Daarna…
Daarna zagen mijn ‘chinezen kasten’ eruit alsof er een bom was ontploft maar mijn hoofd stond er even niet naar om die kasten opnieuw in te richten. Er werd natuurlijk flink gemopperd door de dames want ze vonden zichzelf op deze manier niet voordelig uitkomen. Ik liet weten dat ik er even over na moest denken en vroeg om suggesties. Dat laatste had ik beter niet kunnen doen. De assertiefste Lijsjes wilden natuurlijk weer vooraan in de kast staan, de oudere Lijsjes vonden dat ze in deze de oudste rechten hadden. De jongste Lijsjes gingen meteen op Youtube kijken naar de nieuwste kapsels en de laatste make-up richtlijnen. Nondedju waar was ik nu weer aan begonnen ?
Ik dacht: bekijk het maar even en ik hoor het nog wel
Gelukkig zag men daarna toch ook wel in dat die kapsels het niet zou worden en daar werd dus maar vanaf gezien.

Nou, om nu een lang ‘onzinverhaal’ naar een acceptabel eind te kletsen: afgelopen weken zijn de kasten opnieuw ingericht en ja…de dames lijken tevreden. Waar ze nu vooral positief over te spreken waren: hun jaarlijkse badje.
Enfin dat weet ik dan nu weer voor een volgend moment: eerst melden dat ze in bad gaan en dan pas een ‘probleem’ melden.

Dit bericht werd geplaatst in chinees LL servies. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s