Kerst ‘sprookje’

Er komen wat ongeruste vragen van de Lijs dames want ze vinden dat ze nogal in het donker in dozen zitten ‘opgesloten’. Ze missen nu voornamelijk de kaarslichtjes en ook hun mooie vitrinekast bij mij thuis.
Ze blijken toch stiekem wat mobiele telefoons te hebben meegenomen vandaar dat ik dit weet.
Ze vonden de aandacht van de fotograaf enkele maanden geleden en ook het opmeten wel heel leuk maar ze vragen zich nu af: hoe nu verder ? Ze hadden toch nu wel ongeveer verwacht dat ze wel weer zouden zijn uitgepakt om de eerste verkenning te kunnen doen in de vitrines. Ze worden weliswaar goed verzorgd en hun ‘natje en droogje’ zijn prima in orde vooral nu met de Kerst. Maar ze horen in het archief ook wel gepraat rondom de dozen en ze horen dingen die ze eigenlijk liever niet willen horen. Ze lezen ook op Internet over komende exposities en dat snappen ze eigenlijk niet.
Of ik dat even wil uitzoeken…..
Enkele Lijsjes zouden eigenlijk wel weer terug willen komen en in theorie kan dat natuurlijk zolang er nog geen officiele overdracht is geweest.
Oh……ik hoor net dat ze ondertussen nu maar Kerstliedjes aan het oefenen zijn om het wat dragelijker te maken. Ze hebben al uitgezocht hoe de vierstemmige teksten in het Limburgs klinken en dat is nogal wennen na vele jaren in het ‘Westen’.
Omdat ik op dit moment ook nog niet geheel alles weet, spreek ik hun maar wat moed in vooral in afwachting van volgende berichten maar dat zal wel in het Nieuwe Jaar worden.

Dit bericht werd geplaatst in lange lijs, tentoonstelling/museum/veiling, verzameling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s