Even een extra geheugensteuntje maken

Probleem 1: Er zijn bij het Nanking servies 3 koffiekannen van ca 16 of 17,5 of 18,5 cm hoogte, zonder deksel gemeten. In de Mosa Moulenlijst kom ik een koffiekan 3 tegen, en 2x een koffiekan 4 met blindnummer 1171 en 1176. Koffiekan 3 zal de grootste zijn, dus dat is die van 18.5 cm. Welk Moulen nummer hoort nu bij welke andere koffiekan ? Daar kom ik alleen pas achter als ik een blindnummer heb en volgens mij zijn die nergens bekend. De foto geeft geen duidelijkheid. cat2nanking1Probleem 2: er zijn 2 maten Nanking chocoladeketels bekend: 1 met maat 2 en Moulen nummer 802, en helaas de andere ketel zonder maatvermelding met nummer 1715, wat is nu wat ?

Probleem 3: Onder nummer 1204 kom ik de kantige ‘lepelvaas’ tegen. Ik zoek me een slag in de rondte (via Excel) naar de Moulen nummers van de lepelvaasjes van het ronde en 3e servies: geheel nergens te vinden. De kans bestaat dus dat een lepelvaasje niet standaard bij een servies hoorde. Werd voor het model een ‘gewoon vaasje’ uit het assortiment gekozen ? Zie voor foto ook bericht: Prijslijsten 206 en 726

NB: de linker grote kop en schotel heeft een ronde schotel, lijkt qua model wel op de ‘soepkop en schotel’. Wat doet hij daar bij een koffie/thee/ontbijtservies ?

Dit bericht werd geplaatst in (decor 726) kantig / Nanking LL servies, research. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s